Waarom je met de taxi naar Kekova moet gaan (en hier een tussenstop moet maken)

0 Shares
0
0
0

Ken je Kekova al? Zo niet, lees dan even mijn artikel: “Een boottocht langs Kekova: de verzonken stad“. Je kunt deze bezienswaardigheid met een georganiseerde groepsreis bezoeken, maar je kunt er ook zélf naartoe gaan. Op eigen houtje. Met een taxi bijvoorbeeld. En dat laatste kan ik je zeker aanraden, want dat geeft je tegelijkertijd de mogelijkheid om ergens anders nog een tussenstop te maken – als je vanaf Kemer komt. Kom je niet vanaf Kemer naar Kekova, maar vanuit Kaş? Rij dan even langs Kekova richting Kemer, want er ligt hier een prachtige, ‘verstopte’ baai waar je heerlijk kunt zwemmen!

Paradijs zonder naam

Deze ‘verstopte’ baai ligt ergens tussen Kaleüçağız en Demre.

Het is een paradijs zonder naam, want nergens op de kaart staat het aangemerkt als strand of baai. Er is ook geen ‘officiële parkeerplaats’ bij gemaakt, maar goed nieuws: je kunt de auto (of taxi) wel bovenaan de baai parkeren. Afdalen moet je zelf doen, want er is geen trap. Dat maakt deze plek voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn en/of die hoogtevrees hebben een uitdaging. Maar als je jong bent en je wilt op een prachtige plek zwemmen + de mogelijkheid hebben om in een grot te zwemmen, dan kan ik je dit stukje paradijs zonder naam zeker aanraden!

Wat is er te doen in Finike Turkije

Kekova tip

Wat is er te doen in Finike

Finike verstopte natuurpracht

Hou je niet zo van rotsafdelingen? Even verderop ligt Çağıllı Plajı

Wil je liever niet beginnen aan een relatief gevaarlijke afdaling? Dan kun je even verderop genieten van het strand bij Çağıllı Plajı.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like