Thermen und Badewelt Euskirchen: Wellness Walhalla in Duitsland

0 Shares
0
0
0

Thermen und Badewelt Euskirchen ligt in Duitsland, vlakbij Keulen, op een uurtje rijden vanaf de Nederlandse grens bij Venlo. En dit is een Wellness Walhalla jongens… fan-tas-tisch gewoon! Ik heb mijn ogen hier uitgekeken. Ik had het voorrecht deze plek tijdens een persreis te mogen bezoeken en mezelf in het paradijs te mogen wanen, de zevende hemel zelfs! Je kunt hier ronddobberen tussen 2.000 prachtige orchideeën en ruim 500(!) geïmporteerde palmbomen.

Hier kun je letterlijk alle stress uit je poriën laten stomen met bijzondere uitzichten op kooikarpers of zingende vogels. En dat 365 dagen per jaar! De echte wellnessliefhebber kunnen niet anders dan verliefd raken op Thermen und Badewelt Euskirchen. En pluspunt: je kunt zowel in de zomer als in de winter heerlijk genieten hier. En hoewel Thermen und Badewelt gebouwd is in de vorm van een glazen dôme, kan in de zomer het uitschuifbare dak open. Hoe cool is dat?!

First things first: de regels omtrent badkleding…

Je bent nu vast benieuwd naar de regels omtrent badkleding. Dat was ík namelijk altijd wel. En ik heb ook het antwoord voor je. Het zit namelijk zo… de Thermen und Badewelt Euskirchen is opgedeeld in, je raadt het al: een Thermen (saunagedeelte) en een Badewelt (zwembadgedeelte). En:

  • ja… zowel de Thermen als de Badewelt bevinden zich onder één dak;
  • ja… je krijgt met één ticket toegang tot beide gedeelten.

Maar, nu komt het: deze twee delen zijn van elkaar ‘gescheiden’ door middel van een tussenschot.

Wanneer je van de Badewelt (het zwembadgedeelte) naar de Thermen (saunagedeelte) wandelt, moet je jezelf bij het tussenschot uitkleden om verder te kunnen. Want in de Vitaltherme is badkleding niet toegestaan. Maar in het zwembadgedeelte is badkleding juist weer verplicht.

Het klinkt nu een beetje ingewikkeld, maar als je er eenmaal bent wordt het ineens allemaal heel logisch. Bereid je er gewoon op voor, dat je zowel in je badkleding – evenals in je ‘blootje’ moet lopen.

Een plattegrond

Misschien wordt alles je duidelijk(er) wanneer je de plattegrond hieronder ziet. Links zie je namelijk het Palmenparadies en rechts de Vitaltherme. Zie je die lijn daartussen? Dat is dus de grens waartussen je je moet aan- en uitkleden. 

  • Het Palmenparadies is het zwembad.
  • De Vitaltherme is het saunagedeelte.

Thermen-Badewelt-plattegrond

De grote tuin die je ziet is uitsluitend toegankelijk vanuit het saunagedeelte. In de tuin loop je dus ook in je ‘blootje’.

Linksboven het Palmenparadies zie je nog een sportbad/wedstrijdbad. Hier kom je eigenlijk als daggast niet echt, omdat dit vooral de plek is waar zwemlessen worden gegeven. Aan deze ruimte hoef je dus weinig aandacht te besteden.

 

Thermen und Badewelt Euskirchen palmbomen

Thermen und Badewelt Euskirchen

Thermen und Badewelt Euskirchen orchideeën

Eibennefel Thermen und Badewelt Euskirchen

Thermen und Badewelt Euskirchen poolbar

Thermen und Badewelt Euskirchen avond

Binnenkomst

Bij binnenkomst wordt de Wow-factor van Thermen und Badewelt Euskirchen je gelijk al duidelijk. Een imposante welkomsthal met aangename geuren brengen je in een relaxte staat. De receptioniste helpt je op weg en legt je tijdens het inchecken uit hoe alles werkt. Om eten & drinken af te kunnen rekenen tijdens je bezoek ontvang je een polsbandje met een elektronische ID-chip. Diezelfde chip kun je ook gebruiken voor voor het openen van je kluisje.

Mocht je eventueel iets van badkleding, handdoeken, saunadoeken of slippers vergeten zijn, dan kun je dit in de welkomsthal nog kopen bij het winkeltje. Hier hebben ze badkleding in alle maten – en leuke hebbedingen!

En dan… de kleedkamers en douches! Dat is even wat anders dan welke sauna dan ook, die je in Nederland gewend bent. Er is in de kleedkamers en douches namelijk gebruik gemaakt van marmer, wat de omkleedruimtes een luxe uitstraling geeft. En de kleedhokjes zijn – volgens mij – van luxe notenhout. Elk kleedhokje heeft ook nog eens een eigen spiegel en föhn. Ideaal! Zo hoef je namelijk, later nog, met z’n allen in de rij te gaan staan voor een beperkt aantal haardrogers, zoals veel andere sauna’s dat wel hebben ingericht.

Kortom: luxe, luxe en nog meer luxe.

Thermen und Badewelt Euskirchen kleedkamers
Thermen und Badewelt föhn

Het Palmenparadies (zwembad) – alleen toegankelijk mét badkleding

Het Palmenparadies is het zwembadgedeelte – en dit stuk is alleen toegankelijk mét badkleding. Je komt eigenlijk standaard als eerste binnen in het Palmenparadies. Hier kun je zwemmen, genieten van de relaxstoelen, een doorgang vinden naar het buitenzwembad, in de Qellen der Gesundheit gaan zitten of van de Eifel Nebel genieten.

In dit gedeelte bevindt ook het restaurant Ilha de Gosto.

Palmenparadies Thermen und Badewelt Euskirchen

De Vitaltherme (saunagedeelte) – alleen toegankelijk zonder badkleding

Ik ben zelf niet zo’n fan van naar de sauna gaan zonder badkleding. Ik heb het ooit – in een ver verleden – wel eens gedaan, maar… tsja. Het moet je ding zijn. Je kunt mij dan ook geen hardcore saunaganger noemen. Ik ben eerder een amateur-saunaliefhebber.

Gelukkig kreeg ik tijdens dit persreisje exclusieve toegang tot de sauna’s, ná openingstijden. Zo kon ik er dus vrij rondhuppelen en naar hartelust foto’s maken – in gewone kleding. Good for me!

Ik liep over het saunaplein, langs de Massage Perle, richting de Koi-Sauna, de Apollon-Sauna – en de ligweide. Nu kan ik hier alle sauna’s één voor één aan je gaan beschrijven, maar misschien vind je het leuker om het gewoon zelf te ontdekken, op:

www.badewelt-euskirchen.de/en/

Laat het je overkomen en ga er gewoon naartoe. Zulke dingen kun je toch het beste zelf beleven.

Vitaltherme Euskirchen

Vitaltherme looppad Euskirchen

Sauna

Koi Sauna 1

Koi Sauna

Palmbomen
Meditations sauna 2
Meditations sauna

Restaurants

Er bevinden zich twee restaurants in Thermen und Badewelt Euskirchen: in beide delen (het Palmenparadies en de Vitaltherme) één.

Ilha de Gosto
Dit restaurant bevindt zich in het Palmenparadies en serveert heerlijke culinaire gerechten, maar ook traditionele Duitse gerechten (denk aan Bratwurst). Je kunt hier lekker even zitten en er is een apart rokersgedeelte – buiten.

Ilha de Gosto is echt de plek waar je uitgebreidere maaltijden kunt krijgen, voorzien van frietjes en/of salade. Ontdek hier restaurant Ilha de Gosto:

www.badewelt-euskirchen.de/en/palmenparadies/culinary-experiences/

Restaurant Ilha de Gosto Thermen und Badewelt Euskirchen
Bron: Ilha de Gosto

GAVI
Aan de kant van de Vitaltherme vind je restaurant GAVI. Hier kun je muffins kopen, iets drinken en verse hapjes bestellen. Je kunt ze binnenin het restaurant opeten, maar nog leuker is het om je versnaperingen op het saunaplein op te eten. Zo kun je optimaal genieten van alles wat er om je heen gebeurt.

Bij GAVI worden ook grillgerechten, vegetarische gerechten, Italiaanse gerechten en Aziatische gerechten uitgeserveerd.

Ik mocht hier, op de tweede persdag (vóór opening), samen met de andere aanwezige bloggers ontbijten. Bij GAVI kregen we verse komkommers, tomaten, heerlijk vers brood en allerlei andere soorten beleg. Dat is nog eens goed de dag beginnen!

Ontdek hier restaurant GAVI:
www.badewelt-euskirchen.de/en/vitaltherme-sauna/culinary-experiences/

Ontbijt GAVI Thermen und Badewelt Euskirchen

Persreis Thermen und Badewelt Euskirchen
Joe! That’s me in the back (links).

GAVI Thermen und Badewelt Euskirchen

Buiten: nog meer moois

Een buitenzwembad, een gigantische ligweide, een vijverplas met waterfietsen en van die relaxte zuid-Aziatische houten hutjes. Buiten is het ook goed vertoeven!

Thermen und Badewelt Euskirchen buiten

Thermen und Badewelt Euskirchen buitengedeelte

Voordat je gaat…

  • Zorg dat je je badkleding + badjas + slippers meeneemt! Plus één of meerdere handdoeken natuurlijk…
  • Wil je een massage boeken in Thermen und Badewelt Euskirchen? Zorg dan dat je deze ruim van tevoren geboekt hebt. Dat kan via de website (doe dit echt, want het zit elke dag vrij snel vol): www.badewelt-euskirchen.de/en/vitaltherme-sauna/massage
  • Je kunt op dit moment nog niet overnachten IN Thermen und Badewelt Euskirchen, maar wél in de nabije omgeving. Zoek dus een leuk hotel via Booking.com uit als je meerdere dagen van deze welllness walhalla wilt genieten.
  • Kinderen onder de 16 jaar worden niet toegelaten. Kinderen van 0 t/m 3 jaar worden alleen toegelaten onder begeleiding van hun ouders.
  • Kinderen en jongeren tussen de 4 en 15 jaar worden alleen toegelaten tot de “Palmenparadies” op speciale reguliere of speciale actiedagen, maar verder niet.
  • Er zijn GEEN speciale badkledingdagen. Wil je de sauna’s in, dan kan je dat alleen in je ‘blootje’ doen.

Adres:
Thermenallee 1
53879 Euskirchen
Duitsland

 

Dit artikel bevat gesponsorde content.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like