Red Valley Cappadocië Cappadocia

Romantisch: Red Valley in Göreme, Cappadocië

0 Shares
0
0
0

Wist je dat Cappadocië eigenlijk een verzamelnaam is voor verschillende valleien, en dat Red Valley er daar één van is? Red Valley staat met stip bovenaan mijn favorieten-lijstje van dingen om te doen in Cappadocië (tenminste, direct ná in een heteluchtballon over Cappadocië vliegen dan). Red Valley ligt nét buiten het plaatsje Göreme en is lokaal en regionaal bekend vanwege het fenomenale uitzicht over de bizarre rotsformaties tijdens de zonsopkomst en zonsondergang. Met name tijdens zonsondergang is Red Valley dé plek waar je wilt zijn. En, bonus: deze plek is ook nog eens mega romantisch rond dit uur!

Wat je moet weten over Red Valley, Cappadocië

Red Valley, of in het Nederlands “Rode Vallei”, is vernoemd naar de roodgekleurde ‘tufstenen’ (tuff rocks) en ‘sprookjesachtige schoorstenen’ (fairy chimneys) die dit landschap kenmerken.

Veel andere blogs schrijven dat dit de mooiste plek is in Cappadocië om de zonsopkomst te bekijken, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Die plek heb ik – persoonlijk – namelijk toegeschreven aan het Sunset Viewpoint in Göreme. Red Valley is daarentegen wel dé mooiste plek om de zonsondergang in Cappadocië te bekijken.

Romantisch Red Valley Cappadocië

Red Valley Merin

Red Valley Cappadocië Cappadocia sundown

Mijn persoonlijke tips (die je zeker weten wilt opvolgen)

Reserveer wat ruimte in je budget want je wilt zeker weten een taxi nemen naar het Panoramic View Point in Red Valley. Houd op de weerapp van je telefoon in de gaten wanneer de zon ondergaat en zorg dat je ongeveer 2 tot 1,5 uur van tevoren op de heuvel staat die uitkijkt over Red Valley. Neem bij voorkeur een picknickkleedje mee of iets om op te zitten, zodat je kont niet onder het stof zit als je daarna weer opstaat. En haal wat te drinken en te snacken bij de supermarkt voordat je in de taxi stapt.

Als je tegen de taxichauffeur zegt waar je heen wilt, zal die het waarschijnlijk wel weten. Kijk overigens niet raar op als je voor het Panoramic View Point een toegangsprijs moet betalen; het blijft immers een toeristische hotspot. Ik herinner me het niet helemaal goed meer, dus het kan iets afwijken, maar ik geloof dat je te voet 6 Turkse lira per persoon moest betalen aan de poort en voor een auto 20 Turkse lira. Hoe dan ook blijft het, omgerekend naar euro’s, een schijntje.

Red Valley Panoramic View Point

Göreme Cappadocia sundown Red Valley

En dan… genieten!

Ik had de ‘pech’ dat er die avond een flinke wolkenpak voor de zon hing, waardoor het uitzicht niet zo spectaculair was als wanneer er géén wolken hadden geweest, maar… het was nog steeds adembenemend. En de foto’s zijn daar het bewijs van.

Ik heb overigens eerst heel even bij het plekje van de coffee bar gezeten, om daarna iets verderop, richting het Panoramic View Point, een ander plekje te zoeken. En heel eerlijk? Zelfs ná zonsondergang wilde ik hier niet weg. Ik vond het een heerlijke plek, waar ik – voor heel even – alles om me heen vergat. Ik leefde puur en alleen ín het moment die avond. Geen telefoon, geen zorgen, geen stress.

Ben je hier met je partner? Dan kun je je – werkelijk waar – geen romantischere plek wensen dan Red Valley op dit tijdstip. Ik zag overal om me heen stelletjes van elkaar én van het moment genieten, vriendinnen op het leven proosten en families hun vreugde met elkaar delen.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like