Reisblog

Reisblog

Glimmerin’ Travels is de reisblog van Merin de Does [’88]. En het voelt raar om over mezelf in de derde persoon te schrijven, dus ik zal me even aan je voorstellen :)!

Ik ben een travel junkie: iemand die graag – en het liefst héél veel – op reis is. Dat ben ik al sinds de eerste vliegreis die ik ooit maakte, maar als ik terugdenk heb ik zelfs vóór die tijd al nooit goed stil kunnen zitten. Mijn ouders gingen vroeger 15 jaar naar dezelfde 5-sterrencamping, waar ik en mijn zusje werkelijk ALLES tot onze beschikking hadden, maar ik was er op een gegeven moment op uitgekeken. Ik schaamde me destijds, omdat ik niet ondankbaar over wilde komen. Nu besef ik dat ik toén al een enorme reisdrang had. Ik ben iemand die het nodig heeft om regelmatig nieuwe werelden te verkennen. Ik ben niet gemaakt om op één plek te blijven. Ik ben die kleine Hobbit die het liefst rennend met een rugzakje roept: “I’m going on an adventure!” En ik ben “die gek binnen de familie” die impulsieve en onverwachtse reizen vaak de meest mooie reizen vind. Ik ga ook gerust alleen op reis. Soloreizen zijn mijn favoriet!

In 2014 creëerde ik voor het eerst een reisblog. Dat idee ontstond nadat ik een beautyblog geprobeerd had te onderhouden, maar ik besefte dat ik helemaal niet zoveel met ‘beauty’ had als de meeste andere bloggers. In het dagelijks leven gebruikte ik zelfs amper make-up. En dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds het liefst zo min mogelijk. Mijn moeder vroeg me destijds waarom ik geen verhalen schreef over onderwerpen waar ik écht van hield? En ik besefte me toen dat hetgeen waar ik echt van hou – en waar ik altijd al van gehouden heb – reizen is. Zo ontstond destijds mijn allereerste reisblog, die ik in een WordPress content management system (cms) in elkaar knutselde.

Tussen 2014 en 2016 groeide mijn reisblog in populariteit, tot een getal van 80.000 paginaweergaven per maand en 36.000 unieke bezoekers. In 2016 studeerde ik echter af aan de universiteit en besloot ik dat het tijd was voor een ‘echte baan’. Eenmaal druk daarmee, had ik geen tijd meer voor mijn reisblog en heb ik deze de deur uit gedaan. Maar in 2022 begon het weer te kriebelen…

Waarom een reisblog?

Waarom nu dan tóch weer een reisblog?

Om een aantal redenen. Allereerst is schrijven mijn vorm van therapie. Ik vind het heerlijk om mijn vingers over het toetsenbord te laten gaan en verhalen uit het niets te creëren. Het zorgt ook voor rust in mijn hoofd nadat die verhalen er eenmaal uit zijn. Ten tweede omdat ik steeds meer alleen ben gaan reizen. Tijdens zo’n soloreis is een reisblog een mooie manier om het thuisfront op de hoogte te houden (en stiekem is het ook ideaal om mijn foto’s op te delen, anders belanden die toch ook maar in een ‘stoffige hoek’ van mijn externe harde schijf). En ten derde: over sommige reisbestemmingen heb ik inmiddels veel kennis. Dan vind ik het leuk om tips & tricks te delen met andere reisfanaten die misschien wel precies naar dié informatie op zoek zijn. Zo voel ik me af en toe een “digitale reisgids”, die hopelijk ook iets moois bij kan dragen aan de reizen van anderen.

En last but not least: ik wil graag het alleen reizen onder vrouwen verder promoten (mannen worden niet uitgesloten, maar ik schrijf nu eenmaal vooral gericht op vrouwen vanuit mijn eigen ervaring). Ik geloof oprecht dat iedereen een keer in zijn leven alleen op reis moet zijn geweest. Alleen reizen geeft je letterlijk en figuurlijk de ruimte om tot jezelf te komen. Om jezelf in de stilte af te vragen: “Waar word ik nu écht gelukkig van?” En alleen reizen maakt je zelfstandiger, het vergroot je zelfvertrouwen. Ik geloof oprecht dat soloreizen zowel een groeiende trend als een remedie zijn voor de gigantische hoeveelheid burn-outs en bore-outs waar onze maatschappij tegenwoordig mee kampt.

Hoe betaal ik mijn reizen?

Een vraag die me vaak gesteld wordt is hoe ik al mijn reizen bekostig? Ik moet er altijd een beetje om lachen, want het antwoord is doodsimpel: door middel van mijn salaris. Ik heb een goede baan: ik werk 32 uur per week als (strategisch) communicatieadviseur bij een detacheringsbureau. Daar betaal ik de meeste van mijn reizen van.

Andere keren ga ik een samenwerking aan met een hotel, bestemming, touroperator, verkeersbureau en/of restaurant. Als dit het geval is zie je dit ook vermeld staan in het blogartikel zelf. Dan staat er bijvoorbeeld “Gesponsorde content” of “Advertorial”.