Raften in Turkije doe je in de Köprülü Kanyon

1 Shares
0
0
1

Raften in Turkije doe je in de Köprülü Kanyon. Iets wat ik je zeker aan kan raden als je vakantie viert aan de Turkse Rivièra! Hoewel raften in Turkije in eerste instantie misschien angstaanjagend lijkt voor wie het nog nooit heeft gedaan (I plee guilty), is het tegenovergestelde waar. Dit is leuk voor jong en oud! En het is zo’n gave activiteit dat je daarna nog een keer wilt…En nog een keer… En nog een keer!

De Köprülü-rivier kan makkelijk worden aangemerkt als hét raftingcentrum van Turkije. Het is ideaal voor beginners en biedt een 12 kilometer lange rafting-route. Ik vond het geweldig om hier te mogen raften in Turkije en ik zou graag nog een keer terug gaan!

Raften in Turkije Manavgat

Raften in Turkije: mijn eerste keer

Culturele bezienswaardigheden zijn er in Turkije volop – en prachtige natuur trouwens ook! Maar ik wilde voor de verandering eens iets avontuurlijks doen op reis, en zo kwam ik bij het raften uit. Wildwaterraften. In Nederland kun je dat alleen op de kunstmatig aangelegde wildwaterbaan van Dutch Water Dreams (lijkt me ook gaaf trouwens), maar in Turkije kan het gewoon in de natuur! Hoe spectaculair is dat?!

Vooral de aanloop naar mijn eerste keer raften was vrij spannend moet ik zeggen. Ik had allerlei scenario’s bedacht, zoals hoe ik uit de boot zou vallen en er niet meer in zou komen. Of hoe ik “straks” als enige ongetrainde peddelaar in die boot zou zitten. En wat als ik met mijn ‘dikke kont’ helemaal niet in die boot zou passen? Allemaal onzin. Achteraf maakte ik me weer eens druk om niks. Níks van dit alles is voorgekomen, behalve dat ik zélf vrijwillig uit de boot ben gesprongen om even te zwemmen. Want oh wat is het koude water van die rivier heerlijk met 36 graden!!

Ps. Augustus – of gewoonweg hartje zomer – is dus DE perfecte periode om voor het eerst te gaan raften. De rivier is relatief rustig en als beginner kun je makkelijk meekomen. Bekijk de video van mijn persoonlijke ervaring hieronder.

Raften in de Köprülü Kanyon? Houd hier rekening mee

Wil je ook gaan raften? Zoals ik eerder al schreef kan ik het raften in Turkije aanbevelen voor jong en oud! In veel raftingboten zaten ook kinderen van tussen de 8 en 18 jaar. Zolang ze maar een zwemdiploma hebben is er niks aan de hand en kunnen ze gerust mee.

Als jij gaat raften houd er dan rekening mee dat het handig is om zwemkleding aan te trekken. En neem ook een setje comfortabele kleding mee; kleren die nat mogen worden.

Je hoeft niet per se slank of mega sportief aangelegd te zijn om te kunnen raften. Vrijwel iedereen kan het. Twijfel je dus nog om deze redenen, zoals ik deed? Stop met twijfelen en ga het gewoon doen! You’ll love it!

Raften in Turkije spetterplezier

Raften in Turkije Side Manavgat

Raften in Turkije jongens

Rafting ‘etiquette’

Raften is met recht één van de leukste dingen die ik in de zomer aan de Turkse Rivièra heb gedaan. Je bent buiten, je bent bezig en je kunt niet anders dan er ‘gewoon’ volop van te genieten.

Één van de dingen die het nóg leuker maakt om te gaan raften is dat je het nooit alleen doet. Je gaat met een aantal mensen + een raftgids de rivier af en onderweg kom je talloze andere boten tegen. Het is in de Köprülü Kanyon ‘goed gebruik’ of zelfs ‘etiquette’ om elkaar met peddels zeiknat te spetteren wanneer twee boten te dicht op elkaar varen. Dat leverde onderweg in ieder geval een hoop leuke watergevechten op!

Wat nog meer?

In de Köprülü Kanyon kun je niet alleen raften, maar je kunt ook gebruik maken van één van de vele kabelbanen. Daarnaast zijn er verschillende quad tours die door dit gebied lopen. Én er is zelfs een organisatie (Monster Travel) die een snelle vaartocht in een “Monster Jet Boat” aanbiedt. Ik ken dit type boot van Movieland Garda en dit is zo gaaf! Mocht je van “actie in de taxi” houden, dan kan ik je de Monster Jet Boat zeker aanraden! Ik had zelf geen tijd meer voor de Monster Jet Boat, maar dat geeft me alleen maar een goed excuus om nóg een keer terug te gaan ;).

Overigens boekte ik mijn eerste keer raften in Turkije via Atlas rafting: een fijne organisatie die je 2 uur laat peddelen op de Köprülü-rivier.

1 Shares
1 comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like