Over

Hi, nice to meet you! Mijn naam is Merin [’88]. Dromer, avonturier, ondernemer. Op mijn Instagram bio lees je: “Wild heart & soft spirit. Down to earth, but need space to dream. Philosophizing life.” Ik reis meestal alleen naar landen die me aantrekken. Door de regel zijn dat veel Arabische landen (don’t ask me why), maar ook zonnige bestemmingen. En er staan zelfs wat verre reizen op de planning!

Er zijn anno 2022 steeds meer vrouwen die alleen reizen. Ze zijn single, hoogopgeleid en hebben een goedbetaalde baan. Columbus Magazine berichtte in april 2022 dat de afgelopen jaren het aantal soloreizen door vrouwen met 45% toe is genomen. En ook National Geographic schrijft dat reizen speciaal voor vrouwen de toekomst hebben. Deze branche, die ooit een niche was, is inmiddels steeds meer mainstream aan het worden.

Ik ben zo’n hoogopgeleide vrouw (BSc.) met een goedbetaalde baan. En ik reis regelmatig alleen. Heerlijk vind ik het! Het is een stukje zelfzorg die ik niet snel meer op zou geven – voor niemand niet. Ik maakte op mijn 25ste mijn eerste reis alleen, omdat ik destijds een middelgrote reisblog beheerde. Daarna ben ik er enige tijd mee gestopt, want … you know, life … maar ik heb het in 2022 weer opgepakt.  

Alleen reizen met “een maatje meer”

Ik ben een passievolle content creator, maar zeker géén standaard Instagram model. Daar ben ik dan weer net iets te nuchter voor. In plaats van uren te verdoen aan het perfecte plaatje ga ik liever op zoek naar dé perfecte hotspots op een bestemming. Daarnaast schrijf ik ook over hoe het is om alleen te reizen “met een maatje meer”.

Meer een natuurmens dan een stadsmens

Als je naar mijn reizen kijkt pik je het er al snel uit: ik ben meer een natuurmens dan een stadsmens. Een citytrip vind ik ook heerlijk, maar die hoeft van mij niet langer dan 3 dagen te duren. Ténzij deze afgewisseld wordt met tripjes buiten de stad, want ik verken ook graag de omgeving.

Samenwerken? Klik hier.