Luchtballonnen kijken- het beste uitzichtpunt in Cappadocië

Luchtballonnen kijken in Cappadocië: het beste uitzichtpunt

1 Shares
0
0
1

Als er iets op je bucketlist zou moeten staan is het wel: luchtballonnen kijken in Cappadocië! En dat wil je natuurlijk doen vanaf het beste uitzichtpunt…

Cappadocië is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende valleien en omvat een flink stuk land. Er ligt hier weinig tot niks op loopafstand van elkaar, dus het is handig om van tevoren strategisch de juiste plekken uit te kiezen. Overnachten doe je bijvoorbeeld in het heerlijke Lunar Cappadocia Hotel. En luchtballonnen kijken in Cappadocië doe je in Göreme, vanaf het Sunset View Point.

Luchtballonnen kijken in Cappadocië: het beste uitzichtpunt

Ik ging – achteraf bezien – eigenlijk vrij onvoorbereid naar Cappadocië. Het enige wat ik wist, was dat ik luchtballonnen wilde kijken in Cappadocië! En ik wilde zélf in een heteluchtballon over Cappadocië vliegen. Beiden zijn gelukt, maar… verrassing van de dag: voor beide moest ik extreem vroeg mijn bed uit. Ja, dat lees je goed. Reken er maar op dat je elke dag rond 04.15 uur naast je bed staat als je het beste van Cappadocië wilt meemaken.

Sunset View Point

De beste plek waar je luchtballonnen kunt kijken in Cappadocië, is in Göreme. En om heel specifiek te zijn: de beste plek is het Sunset View Point in Göreme.

Deze plek bevindt zich bovenaan de heuvel en je ziet er de meeste mensen ‘s ochtends naartoe wandelen. Ik besloot ‘s ochtends de massa te volgen en kwam op een gegeven moment uit bij iets wat op een tolpoortje langs de weg leek. Er wordt 5 Turkse lira als toegangsprijs gevraagd om omhoog te lopen, maar (dom, dom) ik had geen portemonnee bij op dat moment.

Om nu weer helemaal naar beneden te lopen en bij het hotel mijn portemonnee te halen zag ik niet zitten, dus ik keek de ticketverkoper lief aan en ik vroeg hem of ik later mocht betalen… Hij knikte vriendelijk en zei in het Turks zoiets als “Geen probleem, ga nu maar”. Uit zijn lichaamstaal kon ik opmaken dat hij daarmee bedoelde “Laat die 5 Turkse lira maar zitten”, dus ik bedankte hem vriendelijk en liep vervolgens vol verwachting naar boven.

Eigenlijk gek, want het uitzichtpunt heet “Sunset View Point” (zonsondergang uitzichtpunt), terwijl de meeste mensen hier toch echt voor de Sunrise (zonsopgang) komen.

Magisch uitzicht

Luchtballonnen kijken in Cappadocië vanaf deze plek is simpelweg magisch te noemen. Ik beleefde het al zo ín het moment, maar het is zo gigantisch mooi dat je de complete schoonheid ervan niet eens kunt bevatten zolang je er middenin staat.

Pas toen ik de foto’s weer terugkeek bedacht ik me: “Wow. Wow. En nog eens wow!”

Hoe bijzonder is het als je dit een keer in je leven mag meemaken?

Zonsopgang Cappadocië

 

Luchtballonnen kijken Turkije

Heteluchtballonnen in Cappadocië

Heteluchtballonnen kijken Cappadocië

Heteluchtballonnen Turkije

Luchtballonnen kijken in Cappadocië Turkije

Cappadocië luchtballonnen kijken

Cappadocië Merin de Does

Luchtballonnen kijken in Cappadocië

Honden Cappadocië

Cappadocië luchtballonnen kijken Göreme

Cappadocië maanlandschap

Merin de Does heteluchtballonnen kijken Cappadocië

Je ziet vanaf het Sunset View Point in Göreme letterlijk de zon de hemel verlichten naarmate deze steeds hoger komt te staan. En waar je in het begin nog één voor één de luchtballonnen op ziet stijgen, hangen er op een gegeven moment tientallen tegelijkertijd in de lucht.

Luchtballonnen kijken in Cappadocië:
hoe kom je er?

Sunset/Sunrise/Balloons View Point

Adres:
50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir, Turkije

Toegangsprijs:
5 Turkse lira (omgerekend zo’n € 0,25 – afhankelijk van de wisselkoers op dat moment)

1 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like