Land of Legends Belek Antalya Turkije

The Land of Legends (Belek, Antalya) + GRATIS avondshow!

55 Shares
16
0
39

In 2016 heeft het themapark The Land of Legends haar deuren geopend in Belek, Antalya. Sindsdien wordt dit ook wel “Het Disneyland van Antalya” genoemd. En met recht! Voor de totstandkoming van dit pretpark waren maar liefst drie(!) gigantisch grote investeerders nodig. En dankzij hun inspanningen is de Turkse Rivièra nu dus nóg aantrekkelijker geworden om hier vakantie te vieren.

Je vindt The Land of Legends in Belek.  Belek is een toeristische kustplaats, gelegen tussen Antalya en Side. Deze plek is vooral bekend vanwege de grote all-inclusive resorts en de prachtig aangelegde golfparcoursen, maar Belek heeft sinds enkele jaren dus een nieuwe aanwinst: “The Land of Legends”. En er zijn een paar dingen die je moet weten over dit themapark / shopping center / attractiepark / aquapark. Één van de belangrijkste dingen is: je kunt er naartoe voor een gratis avondshow!

Maar eerst leid ik je rond door het gratis toegankelijke gedeelte van het park…

The Land of Legends

The Land of Legends bestaat grofweg uit drie delen. Ik kwam via de grote parkeerplaats (helemaal rechts op de kaart) binnen. Dan loop je dus van het colosseumgevormde gedeelte richting het kasteel. De hele route langs het water (met de bootjes) is gratis toegankelijk. Bovenin – op de kaart – ligt rechts het attractiepark en links het aquapark.

Je kunt ter plaatse tickets kopen voor het attractiepark en/of het aquapark bij het info point vlakbij het kasteel.

Land of Legends map
Bron: Land of Legends

Vlakbij de colosseumgevormde toegangspoort vind je een checkpoint. Hier staan detectiepoorten waar je doorheen moet lopen. Je hoeft hier verder nog géén tickets te kopen of iets dergelijks. Het is gratis toegankelijk.

Welcome to legendary moments Land of Legends

Gratis toegankelijk

Eenmaal binnen loop je langs de foodcourt richting het kasteel. En daarachter begint het kunstmatig aangelegde kanaal. Een prachtig aanzicht, vooral wanneer de zon langzaam achter de horizon zakt. In de schemer gaan de lampen aan en wordt dit hele themapark op magische wijze verlicht.

Ridders op paarden lijken bevroren te zijn op het water, met vóór hen een sprookjesachtige koets. Waar zouden ze heen gaan? Je kunt je fantasie er op los laten…

Land of Legends paarden ruiters

Land of Legends Rixos ruiters

The Land of Legends Merin

Food court

Honger? Keuze volop! Haal een broodje bij Subway. Kies voor een maaltijd bij Pide Mania of vul je maag bij Chicken Stop. Ga zitten bij één van de restaurants of kies voor take-away en neem je bestelling mee richting de trappen rondom het water.

Land of Legends foodcourt

Food court The Land of Legends

Neptunus The Land of Legends

Shopping center

Het shopping center begint eigenlijk al direct nadat je de toegangspoort door bent gewandeld. Je vindt met name grote winkelketens in The Land of Legends, en: Beymen (een soort Turkse Bijenkorf). Houdt er wel rekening mee dat de prijzen hier, eh… vrij “Europees” zijn. Met andere woorden: je gaat je kleding hier niet net zo goedkoop kunnen aanschaffen als op de welbekende Turkse bazaars.

Leuk voor de kinderen: er kunnen family carts in de vorm van auto’s gehuurd worden en overal langs het kanaal vind je de mogelijkheid om foliumballonnen te shoppen. En het klinkt misschien een beetje gek, maar ik krijg altijd enorm pretpark vibes van die – meestal totaal overbodige – ballonnen. Maar ze blijven leuk! “:)

Ook leuk: je kunt in een gondel door het kanaal varen (tegen betaling). Of je kunt van vioolspelende dames in een gondel genieten vanaf de trappen langs het kanaal.

Land of Legends foliumballonnen

Family carts Land of Legends

Land of Legends Beymen

Land of Legends kanaal

Fonteinen

The Land of Legends

Avondshow (gratis)

Elke avond wordt er een show gegeven in The Land of Legends. And like I said… die is dus: gratis! In het kanaal van het gratis toegankelijke gedeelte van het themapark komen de mensen samen om naar een optreden van wat ik gok professionele (ballet)dansers zijn? Een spectaculair gezicht! Je moet er alleen wel even geduld voor hebben… de show start – normaliter – om 22.00 uur lokale tijd, maar het kan zomaar zijn dat het ‘ietsjes later’ wordt.

Verderop in dit artikel neem ik je mee door de show door middel van foto’s. Vind je dat het meest interessant aan dit artikel? Scroll dan snel door naar beneden!

Attractiepark – entreetickets nodig

Voor het attractiepark heb je wél entreetickets nodig. Deze kun je van tevoren online bestellen, je kunt via een touroperator of reisorganisatie boeken, óf je kunt ze ter plekke in The Land of Legends kopen bij het info point (vlakbij het kasteel).

Ik ben dus zelf (nog) niet binnen geweest in het attractiepark, dus ik kan je ook (nog) niet vertellen over hoe ik de attracties heb ervaren. Maar op de website van The Land of Legends (www.thelandoflegendsthemepark.com) vind je daar van alles over!

Land of Legends attractiepark

Aquapark – entreetickets nodig

Voor het aquapark in The Land of Legends heb je eveneens entreetickets nodig. Ook déze kun je kopen via de website; een touroperator / reisorganisatie, of ter plekke bij het info point. Het aquapark is bij warme temperaturen wel een echte aanrader, hoorde ik van velen…

Ik hoop je in de toekomst nog een keer uitgebreid mee te nemen door de betaalde gedeelten van The Land of Legends.

De GRATIS avondshow in Land of Legends

Oehhh de avondshow! Die dus, ja ik zeg het gewoon nog een keer, GRATIS toegankelijk is. Dat is een unicum want volgens mij biedt geen enkel ander pretpark in Europa een GRATIS show aan.

Nu je weet dat ‘ie gratis is, ga je toch zeker wel een kijkje nemen? Of combineer de show met een daguitje naar het pretpark of aquapark van Land of Legends.

Ik had de eerste keer geen idee wat ik kon verwachten, dus ik zat net zo enthousiast als een 5-jarige op de trappen van het kanaal. Om de twee minuten spiekte ik even onder de brug door of er al iets aan kwam, maar het wachten duurde die avond nét even wat langer. De spanning bouwde op… en toen: de eerste boot!

Het werd een sprookje van een prinses, de koning en de koningin en een evil queen. Uiteindelijk kwam de prins haar redden en werd de prinses weer een prachtige zwaan. En ze leefden nog lang en gelukkig (zolang de prins maar het vuilnis netjes en op tijd buiten zet en de wc-bril omlaag doet).

Land of Legends Store

Land of Legends Belek Antalya Turkije

Yogi Bear roodkapje

Land of Legends avondshow

Land of Legends swan princess

The Land of Legends gratis avondshow

Queen The Land of Legends

Flo The Land of Legends

Land of Legends balletdansen

Land of Legends queen and princess

Land of Legends evil queen

Land of Legends evil queen 2

Land of Legends FLO

Evil queen Land of Legends

The Land of Legends prins

The Land of Legends avondshow

Sleeping beauty

Land of Legends prins en prinses 2

Land of Legends prins en prinses

Overnachten in (of vlakbij) The Land of Legends themapark

Wil je langer genieten van dit prachtige themapark? Dan kun je hier ook overnachten!

Kingdom Hotel

Het Kingdom Hotel is het meest bekende en dichtstbijzijnde hotel van The Land of Legends. Het lijkt overigens meer op een paleis dan op een hotel. Kies uit 360 Deluxe kamers, waarvan er 145 met elkaar verbonden zijn, met 20 Suites en 1 Kingdom Suite.

Rixos Land of Legends Belek

Kingdom Hotel Land of Legends voorkant

Kingdom Hotel Land of Legends van een afstandje

Kingdom Hotel Land of Legends

Rixos Hotels

Je kunt waarschijnlijk wel raden wie één van de drie investeerders van The Land of Legends was… Inderdaad: Rixos. Zéker geen slechte partij als je het mij vraagt, want bij Rixos staat all-inclusive synoniem voor luxe.

Het unieke All Inclusive – All Exclusive aanbod van Rixos combineert all-inclusive voordelen met exclusieve privileges. Zelf schrijven ze: “Rixos biedt uitzonderlijke ontsnappingen die de verbeelding te boven gaan en een nieuwe wereld van horizonten openen voor onze gasten. Onze expertise voor het balanceren van het ultra-all-inclusive concept met een levendige, luxe sfeer en gezinsvriendelijke avonturen definieert echt de Rixos-ervaring. Rixos laat vakantiedromen voor iedereen uitkomen.” (bron)

Wanneer je één van de volgende Rixos Hotels boekt heb je tijdens je verblijf gratis toegang tot The Land of Legends:

 

 

*Disclaimer: dit artikel kán affiliate links bevatten. Hier verdien ik een kleine commissie over (jij betaalt daar niets extra’s voor). Met deze verdiensten kan ik de gemaakte kosten voor mijn blog dekken, zodat jij doorlopend de allerbeste tips en travel content kan blijven ontvangen. 

55 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like