La Mas Bonita: hotspot in Valencia

0 Shares
0
0
0

La Mas Bonita is zo’n plek in Valencia waarvan je denkt: “Yes, yes, yaaaaaaaaaaaaaaasssss!”. Hier kun je wel een hele dag vertoeven. Het enige nadeel: dan zou je je waarschijnlijk ook in één dag helemaal rond (vr)eten. De menukaart van La Mas Bonita is er namelijk één waarvan je keuzestress krijgt. Alles, maar dan ook echt ALLES, ziet er hier lekker uit. En het smaakt ook nog eens hemels…

La Mas Bonita: de plek

La Mas Bonita ligt aan het Patacona strand. Dit is het strand wat het verst van de stad ligt én het is het strand wat ook net even wat rustiger is dan alle andere stranden. Je vindt hier meer locals dan toeristen. Deze leuke strandbistro ligt eigenlijk precies dáár, waar de boulevard ophoudt. Voor wie van stevig wandelen houdt is het goed te doen om er met de benenwagen te komen. Voor wie dat niet ziet zitten: er rijdt een bus en je kunt eventueel ook nog de taxi nemen. Wij hebben gewoon vanaf het begin van het strand, tot aan het Patacona, gelopen. Het duurde even, maar daar kregen we ook wat voor terug…

Je herkent de plek al snel aan de opvallende gevel. Lekker licht, vrolijk en Caribisch-aandoenend. “La Mas Bonita” betekent in het Spaans: “De mooiste” – en dat straalt het ook uit. Er hangt een gigantische positieve, vrolijke energie om deze plek heen.

La Mas Bonita strand 2

La Mas Bonita Patacona

La Mas Bonita Patacona Beach Valencia

La Mas Bonita beachvibes 2

La Mas Bonita beachvibes

La Mas Bonita: het eten

Er is door La Mas Bonita veel aandacht besteed aan de looks van het eten, waardoor je je afvraagt of de smaak er dan ook naar is? Hoge verwachtingen hebben namelijk nogal eens de neiging om teleurstelling(en) te creëren. Maar niets is minder waar! Het eten hier is GOD-DE-LIJK!

Ik selecteerde op de kaart de red velvet cake en het pitabrood met huisgemaakte hummus. De vriendin, met wie ik op reis was, nam een dubbeldikke burger met friet en een verse smoothie.

La Mas Bonita red velvet cake

La Mas Bonita kaart

La Mas Bonita Valencia food

La Mas Bonita: de service

De service is snel en eh… onopvallend. Nu is mijn Spaans ook wat roestig, of zeg maar gerust: bijna non-existent, dus hele gesprekken met de serveerster(s) zaten er sowieso al niet in. Maar alles wat aan tafel besteld werd, werd snel klaargemaakt en uitgeserveerd. Met een vriendelijke glimlach. En daar houden we van: service zonder gedoe. De prijs is dan ook meer dan oké voor de beleving en het eten dat je krijgt.

Het adres

La Mas Bonita Patacona
Passeig Marítim de la Patacona 11
46120 Alboraia, Valencia, Spanje

Openingstijden:
Van 10.00 uur tot 23.00 uur.

www.lamasbonita.es

Je hoeft meestal niet van tevoren te reserveren, je kunt gewoon binnenlopen. Je vindt deze hotspot helemaal aan het einde van de boulevard. Vanaf het begin van het strand, vlakbij het Ciudad de las Artes y las Sciencias, naar hier is een flink stuk lopen, maar dan weet je wél zeker dat je honger hebt als je het eenmaal gevonden hebt. En het allerleukste? Je kunt het heerlijke eten, de smoothies en de taarten hier afwisselen met een duik in de zee.

Ik raad je aan om rond brunch- of lunchtijd hier naartoe te gaan, om de beste ervaring te krijgen.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like