Kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer, vlakbij Eersel: camping “Weidezicht”

0 Shares
0
0
0

Kamperen bij de boer, vlakbij Eersel: camping “Weidezicht”.

Heb je er weleens over nagedacht om te gaan kamperen bij de boer? Ik niet, tótdat mijn ouders – na jaren van vliegvakanties – voor de verandering weer eens wilden kamperen en voor een boerencamping kozen. Ik leende ze mijn tent uit, maar ik weet nog dat ik dacht: “Wat moet je daar nou zoeken?”

Dat was in 2018. Sindsdien gaan mijn ouders elk jaar kamperen bij de boer – en ga ik élk jaar op bezoek. Camping Weidezicht heeft ons de eerste keer positief verrast en we blijven er graag terugkomen. De ‘weidse’ opzet, de rust, de ruimte… het is hier heerlijk! En als je je dan óók nog eens in een prachtige omgeving (de Brabantse Kempen) bevindt, is het feest compleet.

Wil je gaan kamperen bij de boer? Dan is camping Weidezicht een aanrader!

Hoe gaat dat, kamperen bij de boer?

Kamperen bij de boer is niet heel anders dan ‘gewoon’ kamperen, behalve dat boerencampings minder groot zijn dan “sterrencampings” en je dus ook minder faciliteiten hebt. Geen drukke speeltuinen, geen grote zwemplassen. Alleen rust, ruimte en reinheid: want facilitaire gebouwen zijn er gelukkig vaak wel! Óók op camping Weidezicht dus. Hier kun je ‘gewoon’ naar de wc en heerlijk warm douchen.

Als je gaat kamperen bij de boer is er een akker vrijgemaakt welke met gras is ingezaaid. Daar kun je je tent, caravan, vouwwagen of camper op kwijt.

Camping weidezicht

Koeien Kamperen bij de boer

Camping Weidezicht, vlakbij Eersel

Camping Weidezicht heeft die naam niet voor niks gekregen: je kijkt hier letterlijk óp de weide. Overal zie je paarden en koeien om je heen. De hele dag hoor je de vogeltjes fluiten. Het buitenleven went hier snel. In de lente en in de zomers verwarmt de zon het gras. En als het té heet wordt en je een beetje verkoeling wilt, zoek je een boom op en ‘plant’ je je kampeerstoel daarronder. Of je zet een badje op en vult deze met water.

De ligging van camping Weidezicht is ook ronduit ideaal! Deze boerencamping ligt midden in de Brabantse Kempen, vlakbij Eersel: een dorpje dat tot de “Acht Zaligheden” van de regio behoort.

Verder zit je met camping Weidezicht vlakbij de Belgische grens; kun je hier hele mooie routes fietsen ennn… de toeristische jaarmarkten in Eersel zijn een heuse attractie op zichzelf!

Kamperen bij de boer Camping Weidezicht

Camping Weidezicht kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer schapen

Met je voeten in het gras

Simpeler dan kamperen bij de boer kan het eigenlijk niet, maar jeetje wat is dit fijn! Het is gewoonweg fijn om hier even te kunnen ‘ontsnappen’ aan het alledaagse bestaan. Ik kom altijd graag (langs) op camping Weidezicht. Het eerste wat ik daar meestal doe is mijn schoenen uitschoppen en met mijn blote voeten door het gras lopen. Heerlijk vind ik dat! Op zulke momenten kan ik weer even helemaal ‘aarden’.

Camping Weidezicht zorgboerderij

Kamperen bij de boer + zorgboerderij

In 2003 is Camping Weidezicht in Eersel één van de eerste zorgboerderijen gestart. In een groene omgeving met een prachtig uitzicht over onze weiden bieden ze de ideale en rustige plek om te komen helpen met het werk op de boerderij. Maar ook buiten de dagdagelijkse bezigheden op de boerderij plannen ze activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een huifkartocht of een leuke wandeling (bij goed weer).

Kamperen bij de boer weiland

Zorgboerderij

Een ideale camping!

Camping Weidezicht is de ideale camping voor wie er op uit wilt trekken richting een prachtige omgeving (de Brabantse Kempen) en wilt genieten van rust en ruimte. Je kunt hier met een camper, maar ook met een tent logeren, onder andere omdat je er dus gewoon een sanitairgebouw bij hebt. En buiten, voor de deur van het sanitairgebouw, kun je de vaatwas doen.

Ik heb op deze camping echt al van alles voorbij zien komen: fietstoeristen met pop-up tentjes, happy campers, mensen met een tourcaravan, mensen met een koepeltent (that’s me) en mensen die er voor iets langere tijd staan i.v.m. een verbouwing of iets dergelijks. Allemaal vinden ze deze camping een heerlijke plek. En ik ben ervan overtuigd dat jou het vást ook gaat bevallen.

Goed om te weten:

  • Honden zijn toegestaan
  • Je kunt het beste van tevoren even reserveren
  • Het tarief voor een campingplaats & 2 personen is € 17,- p..n. (2022)
  • Als je SVR lid bent krijg je korting

Adres

Camping Weidezicht
Schadewijk 21
5521 NN Eersel

T: 0497 517 746
www.campingweidezicht.nl

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like