Dimçayı Dim

Dimçayı: de verborgen parel van Alanya

1 Shares
1
0
0

Dimçayı wil je meemaken in Alanya! Want als je hier dan tóch bent, dan mag je deze bezienswaardigheid en activiteit in één eigenlijk niet missen. Dimçayı ligt een beetje ‘verstopt’ in het achterland van Alanya, dus de kans dat je er ‘per toeval’ op stuit is vrij klein. Precies dáárom deel ik deze gouden tip met je! Trek je zwemkleren maar aan, zoek een ritje ernaartoe en trek een volle dag uit om te genieten van alles dat Dimçayı te bieden heeft!

Alanya is één van de grootste steden aan de Turkse Rivièra. Deze kustplaats heeft een hoop te bieden, maar het allermooiste stukje Alanya vind je niet aan zee, maar in de bergen: aan de Dim-rivier. Hier hebben de Turken namelijk een kilometerslang vrijetijdsparadijs gebouwd. Overal langs de rivier vind je glijbanen, restaurants, drijfvlotten, watersproeiers en Turkse vlaggen.

Dimçayı Dim rivier tafels en stoelen

Dimçayı Alanya Turkse Rivièra Turkije

Dimçayı

Alanya Pinarbasi

Dimçayı Bergen Rivier

Dimçayı Dam Turkije

Dimçayı

Dimçayı laat zich moeilijk omschrijven, want wat is het precies? Een pretpark? Een picknickplek? Een vakantiedorp? Ik kan er nog steeds geen naam aan geven. Dat het een heerlijke plek is, is in ieder geval één ding dat zeker is.

Dimçayı is zo’n typisch voorbeeld van de oogverblindende natuurpracht die Turkije rijk is. Daarom is Turkije ook nog altijd met mijn nummer 1 vakantieland! Veel Turkse families komen hier om te picknicken. En veel toeristen worden hierheen geleid als onderdeel van een dagexcursie. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon zélf naartoe gaan. Houd een taxichauffeur aan en vraag of hij je naar Dimçayı brengt (in het oosten van Alanya). Als je Dim rivier vanuit het stadscentrum met het openbaar vervoer wilt bereiken, moet je de bus van lijn 10 nemen; deze vertrekt vanaf de vrijdagmarkt.

Dimçayı is leuk voor de hele familie, met tal van activiteiten. Zo kun je relaxen aan het water; het avontuur opzoeken of zelf je eigen vis vangen en deze (verser dan vers) laten bereiden. 

Zwemmen? Test eerst even het water, want het is koud…

De Dim rivier stroomt vanaf het Taurusgebergte naar de zee. Dit water is dus koud, héél koud zelfs. Ongeveer net zo koud als het water in de Köprülü Kanyon. Zelfs in augustus –  toen ik er was – kun je rekenen op ijskoud water. Het enige verschil met andere seizoenen, is dat je het water in de hoogzomer waarschijnlijk als een welkome verkoeling ziet.

Kinderen? Die willen hier nooit meer weg!

Overal aan de rivier vind je springplanken en glijbanen. En op verschillende plekken vind je afgebakende zwembaden in de rivier. Een uitje naar Dimçayı is dus ook zeker leuk voor de kinderen! Of voor degenen die zich nog steeds kind voelen…

Je eigen forel vangen in de Dim rivier

In Dim rivier kun je in sommige restaurants je eigen forel vangen met hengels. Eenmaal je vis gevangen, kun je deze aan de keuken overhandigen en bereiden zij hem voor je. Verser kan niet!

Voor degenen die van vissen houden is dit een geweldige ervaring!

Alanya Dimçayı Dim

verborgen parel van Alanya Dimçayı Dim

Alanya Dimçayı

Alanya Dimçayı Dim rivier

Dim Alanya

Dim rivier Alanya Dimçayı

Dimçayı Dim meisje op schommel

Vakantie in Alanya + Dimçayı

Ben je op vakantie in Alanya? Of ga je op vakantie naar Alanya? Blijf niet in je all-inclusive resort of hotel hangen en zet Dimçayı zeker op je bucket list! Want hier moet je gewoon een keer geweest zijn…

1 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like