De Manavgat waterval: een must-see als je in Side bent!

0 Shares
0
0
0

De Manavgat waterval is een must-see als je in Side bent. Deze turkoois gekleurde waterval is een leuk uitstapje en ligt niet ver van het oude centrum van Side. Je kunt er voor zo’n 15 euro (of minder) met de taxi naartoe. Of boek een georganiseerde excursie met een dagprogramma eromheen. Zo kun je dit uitstapje bijvoorbeeld combineren met een boottocht over de Manavgat rivier; een bezoek aan de bazaar of zelfs met een activiteit in de Köprülü Kanyon.

Over de Manavgat waterval

De Manavgat waterval is niet erg hoog, maar is vooral mooi vanwege het prachtige turkoois gekleurde water. De hele Manavgat rivier heeft deze bijzondere kleur over zich. Volgens de legende zouden vrouwen hier, in de oudheid, hun zonden van zich afgewassen hebben. Als je dat tegenwoordig wilt doen, heb je pech. Want…

Je mag er niet zwemmen

Het is verboden om te zwemmen in de Manavgat rivier. Of in ieder geval: om er een duik in te nemen vanuit het bezoekerspark. Toen ik er was, waren er echter twee jongens aan de overkant die heerlijk in het water zwommen en die een paar keer van de waterval af gesprongen zijn. Een gaaf gezicht! Maar officieel mag het dus niet…

Met je voeten in het water kan niet meer

Ik heb de Manavgat waterval inmiddels meerdere keren bezocht. Mijn eerste keer was in 2007 en toen kon je er nog met je voeten in het water staan. Inmiddels kan dit niet meer. Het park is gerenoveerd en heringericht en je kunt nu alleen nog maar op twee observatiedecks staan.

Manavgat waterval close-up

Manavgat waterval stroom

Jongens Manavgat watervalJongens Manavgat waterval

Manavgat waterval Side Antalya

Manavgat rivier

Het park eromheen

Hoewel de Manavgat waterval niet eens de meest spectaculaire waterval in de regio Antalya is, wordt deze plek toch dagelijks door duizenden toeristen bezocht. Jaarlijks komen er zelfs miljoenen bezoekers op deze waterval af.

Om bij de waterval te komen moet je een ticket van 10 Turkse lira (omgerekend zo’n € 0,50 – afhankelijk van de wisselkoers op dat moment) kopen. Daarna kun je door de poortjes naar binnen. Je ziet dan een Starbucks, een kraampje dat verse jus d’orange perst, een café en een professionele fotograaf die je de mogelijkheid geeft om met papegaaien op de foto te gaan – uiteraard tegen betaling.

Ook staan er wat speelautomaten in het park, en… kun je aan je voeten laten ‘sabbelen’ door Garra Rufa visjes bij Dr. Fish. Ik heb dit ooit wel eens eerder gedaan en in het begin voelt dit hilarisch! Na een tijdje wen je eraan en is het heerlijk ontspannend… (let wel op: deze activiteit is niet geschikt voor mensen met diabetes of psoriasis).

Als je iets verder doorloopt kom je bij de waterval uit. De twee observatiedecks geven je een mooi uitzicht hierover.

Starbucks naast de waterval

Starsbucks-liefhebber als ik ben… was ik helemaal in m’n nopjes toen ik ontdekte dat er tegenwoordig een Starbucks naast de waterval zit. Deze zit wel ín het park, je moet dus eerst een toegangsticket hebben gekocht om koffie te kunnen bestellen.

Ik had een heerlijke middag bij de waterval en ik trakteerde mezelf – uiteindelijk – op de terugweg eerst nog even op een ijskoffie, voordat ik weer de taxi instapte richting het hotel.

Merin Starbucks Manavgat waterval

Hoe kom je er?

Hieronder vind je het adres, voor het geval je naar de waterval toe moet navigeren (of voor als je taxichauffeur je niet begrijpt). Je kunt ook een Dolmuş naar de waterval nemen.

Adres:
Sarılar, İstiklal Caddesi No:34, 07330 Manavgat/Antalya, Turkije

Toegang:
10 Turkse lira per persoon

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like