De Kurşunlu waterval in Antalya – een must see!

0 Shares
0
0
0

Tijdens mijn laatste rondreis door Turkije bezocht ik voor het eerst de Kurşunlu waterval. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik gek ben op watervallen en fonteinen. Water heeft – wat mij betreft – iets magisch… zeker wanneer het danst en stroomt. Maar hoewel Antalya voor mij geen onbekende plek is (ik heb hier al meerdere keren de Düden watervallen bezocht) was ik nog nooit eerder naar de Kurşunlu waterval geweest. Tijd voor verandering dus. Op een vroege ochtend bezocht ik de Kurşunlu waterval, en: wow, ik was blij verrast!

De Kurşunlu waterval in Antalya

De Kurşunlu waterval is iets minder bekend bij toeristen dan de Düden waterval. Dat komt, omdat er veel meer (héél veel meer) busreizen georganiseerd worden naar die laatstgenoemde. En eerlijk is eerlijk: beide Düden watervallen zijn iets hoger; ze zijn spectaculairder om te zien én ze hebben een beter aangelegd park om de waterval heen.

Wat maakt de Kurşunlu waterval dan toch zo speciaal?

Tijdens een bezoekje aan de Kurşunlu waterval sta je meer in verbinding met de natuur. Bovendien is deze waterval niet afgezet (zoals de Düden watervallen en de Manavgat waterval dat wel zijn), maar kun je er gewoon onderdoor lopen.

Het hele park is overigens een genot om te verkennen. Je loopt over oude bruggen, houten planken, eeuwenoude rotsen en uitgehakte trappen. Op de route kom je een café tegen waar je even een drankje kunt doen en/of iets kunt eten. En ook aan het begin van het park vind je een café en wat vertier.

Kurşunlu waterval Antalya Kursunlu
Misschien niet zo spectaculair als de Düden watervallen, maar wel heerlijk rustgevend!
Kurşunlu waterval Antalya Kursunlu
Ik hou ervan wanneer water danst en stroomt.
Kurşunlu waterval Antalya Kursunlu
Naar beneden kletterend water. Het heeft bijna iets feeërieks.
Kurşunlu waterval Antalya
Het is midzomer wanneer ik de waterval bezoek, dus er stroomt nog maar een klein beetje water naar beneden.
Kurşunlu waterval Antalya Kursunlu
Ook leuk: je kunt bij de Kurşunlu waterval swingen op een bloemenschommel.

Nog steeds wel toeristisch

De Kurşunlu waterval mag dan iets minder bekend zijn bij toeristen… Turken komen hier graag. Om de waterval te beschermen is er een park om de natuurbezienswaardigheid heen gebouwd. Met, zoals ik net al zei, meerdere cafés en wat toeristisch vermaak. Ook kun je hier op de foto met een papegaai. Een professionele fotograaf neemt dan de foto en die kun je vervolgens kopen.

Verder vind je voor de ingang van het park een groot parkeerterrein.

Hoe kom je bij de Kurşunlu waterval?

Het is zonde om hier een georganiseerde busreis of excursie voor te boeken, vanuit Antalya ben je er immers zo… Houd liever een taxi aan en vraag de taxichauffeur om je naar deze waterval te brengen. De toegangsprijs tot het park is 10 Turkse lira (omgerekend zo’n € 0,50 – afhankelijk van de wisselkoers) dus daar hoef je het niet voor te laten.

De beste reistijd:
Eind april – mei – juni (maar in de zomer ook nog steeds mooi)

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like