Dé kabelbaan van Antalya: Olympos Teleferik naar de top van het Tahtali-gebergte

0 Shares
0
0
0

Op de weg van Antalya naar Kemer zie je regelmatig billboards voorbij komen waarop de kabelbaan van Antalya wordt gepromoot. In grote letters zie je “Olympos Teleferik” staan. Zeven keer heb ik dit billboard voorbij zien komen. Zeven keer eerder was ik in Turkije, zonder deze kabelbaan van Antalya te hebben beleefd. De achtste keer besloot ik dat het nu toch echt wel eens tijd werd! Ik strikte een taxichauffeur en liet me naar boven rijden. “Daar bovenop die berg tralalala” *muziek speelt zich af in mijn hoofd*.

De eerste verrassing was echter de prijs. 45 euro voor een kaartje! 45 euro!!! Voor één persoon hè? In Turkije is dat op z’n zachtst gezegd “f*cking veel geld!”. Het moest dan wel spectaculair zijn bedacht ik me, als je er ‘zoveel’ geld voor neer moet leggen… En dat was het – gelukkig – ook!

De kabelbaan van Antalya naar 2365 meter hoogte

De kabelbaan van Antalya, met de naam “Olympos Teleferik” is niet de enige kabelbaan in de omgeving. In Antalya-stad staat er namelijk nog één. De Olympos Teleferik is daarentegen wel de kabelbaan die je naar het hoogste uitzichtpunt van de omgeving brengt. Je wordt door middel van een ultramoderne kabelbaan naar een hoogte van 2365 meter gebracht.

“Oh misty eye of the mountain below”

Nog vóórdat je bij het instappunt van de kabelbaan bent, ben je al een flink eind de berg op ‘geklommen’. In dit geval mijn taxichauffeur dus. Je zit letterlijk al in de wolken voordat je je ticket hebt gekocht.

En dat ziet er zo uit…

Misty Olympos Teleferik

Misty kabelbaan van Antalya

Kabelbaan van Antalya: het uitzicht

Als je met de Teleferik naar boven wordt gebracht sta je wel even met je mond open van verbazing naar de omgeving te kijken. Zo hoog ben ik nog nooit eerder gegaan met een kabelbaan. De ene bergtop na de andere raast voorbij en we gaan er – voor mijn gevoel – met een hoge snelheid overheen. Af en toe schudt de bak die ons naar boven draagt wat heen en weer, wat de hele tocht extra spannend maakt!

En dan zijn we boven. Wow, wat een uitzicht!

Olympos Teleferik kabelbaan van Antalya

Olympos Teleferik kabelbaan Kemer

Uitzicht kabelbaan van Antalya

Olympos view

Kabelbaan van Antalya boven de wolken

Aan de top

Olympos Teleferik

Kabelbaan van Antalya bungee

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like