Bezienswaardigheden Valencia

7 bezienswaardigheden voor een geweldige citytrip naar Valencia!

0 Shares
0
0
0

7 bezienswaardigheden voor een geweldige citytrip naar Valencia!

Valencia is een ontzettend leuke stad voor een stedentrip met familie of vrienden. Het heeft een aangenaam klimaat, je kunt er heerlijk fietsen en wandelen en het combineert het beste van de stad met het beste van de kust. ‘s Ochtends en begin middag geniet je van het vibrante Mediterraanse stadsleven, terwijl je in de namiddag aan het strand ligt. En wil je ‘s avonds nog wat extra avontuur? Ga dan op ontdekkingstocht door de hippe buitenwijken van Valencia.

Wil je echter alle toeristische highlights niet overslaan? Begin dan eerst met deze 7 bezienswaardigheden voor een geweldige citytrip in Valencia!

1. Ciudad de las Artes y las Ciencias (de Stad van de Kunsten en Wetenschappen)

Net buiten het oude, historische centrum van Valencia ligt het Ciudad de las Artes y Sciencias (de Stad van de Kunsten en Wetenschappen). Het is een opvallend bouwwerk; een architectonisch hoogstandje. Wie met het vliegtuig op Aeropuerto de Valencia landt, zal het Ciudad de las Artes y Sciencias waarschijnlijk al vanuit de lucht kunnen spotten. Het stralende wit, het lichtblauwe water en het reflecterende staal verrijken de oude rivierbedding van de Turia. Maar de stad van de kunsten en wetenschappen is meer dan alleen maar het allerbekendste gebouw ervan, die de naam “Hemisfèric” draagt. Er is veel meer.

Het Palau de les Arts Reina Sofía biedt een uitgebreid programma voor muziekliefhebbers. Wanneer er geen optredens of voorstellingen zijn, kun je het gebouw binnen bezoeken. Daarvoor moet je wel eerst een reservering maken op de website. Overigens kun je in het Hemisfèric 3D films kijken. Je hebt dus regelmatig de keuze uit live voorstellingen of voorstellingen op een bioscoopscherm in het Ciudad de las Artes y Sciencias.

Even verderop ligt het Umbracle: een overdekte tuin met inheemse plantensoorten. Je kunt hier vrij rondwandelen en het is een geliefde plek voor het maken van foto’s en instagram-shots.

Maar ook dan ben je nog lang niet uitontdekt in het Ciudad de las Artes y Sciencias. Trek ook gerust een halve dag uit voor het Oceanogràfic: het grootste aquarium van Europa. In de zeven verschillende zeeruimten zie je ongeveer 45000 exemplaren van 500 verschillende zeedieren, zoals dolfijnen, beluga walvissen, walrussen, zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns en haaien.

Adres
Av. del Professor López Piñero 7
46013 València
Spanje

Ciudad de las Artes y las Sciencias

Valencia Turia

Umbracle palmbomen

Umbracle Valencia Merin

2. Jardí del Túria (het Turia tuin park)

Hou je van wandelen en van een groene omgeving? Dan beloof ik je dat je geen genoeg gaat kunnen krijgen van de Jardín del Turia: het Turia tuin park. Dit 9 kilometer lange park is aangelegd in de drooggelegde rivierbedding van de rivier de Turia. Het park verbindt de zee met het centrum van Valencia. Elke kilometer van het park is toegewezen aan een andere ontwerper, vandaar dat je een grote verscheidenheid aan bomen, planten en architectuur tegenkomt in het Turia tuin park.

Ik verbleef in Valencia in het hotel Eurostars Ray don Jaime, vlakbij het Ciudad de las Artes y Sciencias. Van hieruit kon je zo de Turia tuinen in lopen en het park bewandelen richting het historische centrum. Ik kan het je zeker aanraden om dit ook eens te doen – als je van wandelen houdt. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier tot een uur.

Ps. Wist je dat het Turia tuin park er ook zomaar NIET had kunnen zijn? Na de drooglegging van de Turia rivier werden er aanvankelijk plannen gemaakt om dit ‘spoor’ te gebruiken voor een autoweg of voor een spoorlijn, maar een burgerbeweging in de jaren ‘80 leidde er uiteindelijk toe dat het gebied een groene bestemming kreeg. Gelukkig maar, want het is prachtig! Een echte verrijking voor de stad.

Turia tuin

3. Mercado Central (de centrale markt)

De grootste (overdekte) versmarkt van Europa staat gewoon midden in Valencia! Met 1200 kraampjes die elk iets anders aanbieden komen al jouw zintuigen aan hun trekken. Een bezoek aan Valencia is niet compleet als je niet op z’n minst maar eventjes op de centrale markt bent geweest. Je zou overigens verwachten dat zo’n grote markthal wel opvalt in het straatbeeld, maar niets is minder waar. De ingang van de Mercado Central ligt verstopt tussen de kronkelige straatjes van het historische centrum van Valencia. Maar als je er dan eenmaal voor staat… vergaap je je al snel aan de kleurrijke modernistische gevel van dit historische gebouw. Met zijn glas-in-lood ramen en bijzondere koepel.

Binnen vind je vers fruit; duizenden soorten kazen; charcuteries, et cetera, et cetera.

BONUSTIP: mis ook zeker de Mercado Ruzafa in Valencia niet. Deze ligt buiten het centrum, maar is net zo spectaculair.

Adres
Plaça de la Ciutat de Bruges, s/n
46001 València
Spanje

Mercado Central Valencia 1

Mercado Central Valencia 2

Mercado Central Valencia 3

Mercat Central Valencia

Vegetables at Mercado Central

4. Mercado de Colón (de markt van Colón)

Ten oosten van de Turia tuinen en ten zuiden van het centrum van Valencia ligt de wijk Pla del Remei. Hier vind je ook de Mercado de Colón. Dit is een iets andere markthal dan de Mercado Central en – bijvoorbeeld – de Mercado Ruzafa.

De Mercado de Colón werd ooit gebouwd als markthal, maar eind twintigste eeuw raakte het in verval. Kooplieden trokken weg of gingen met pensioen, het onderhoud werd niet meer bijgehouden en uiteindelijk bleven ook de klanten weg. Er werd besloten om de Mercado de Colón te restaureren en in 2003 opende het met een nieuwe functie: het is nu een hippe ontmoetingsplek vol bars en cafés. De Valencianen komen er graag voor een ontbijt, een horchata, een koffie-date of voor een namiddagse borrel. De architectuur van het gebouw prachtig. De architect die ontwierp liet zich inspireren door het werk van Gaudí. Die stijlinvloeden zie je daarom vooral terug in de gevel aan de voorkant.

Adres
Carrer de Jorge Juan 19
46004 València
Spanje

Mercado de Colón Valencia

Mercado de Colón Valencia Gaudi

Mercado de Colón bistro

Mercado de Colon Gaudi gevel

5. Plaza de la Virgen (Maagdelijk plein)

Zie je jezelf al zitten aan een zonovergoten terras met uitzicht op de ingang van een eeuwenoude kathedraal en een mythische fontein? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Plaza de la Virgen. Dit maagdelijke plein in Valencia is het middelpunt van het historische cenrum. Het is ook een ideale plek om even uit te rusten en vanaf hier te hergroeperen om te zien wat je nog meer van Valencia wilt ontdekken.

Ik kon mijn zoete kies niet bedwingen en bestelde een warme wafel met ijs bij de Cafeteria Gelateria op de hoek van het plein. Ik maakte vervolgens wat foto’s bij de fontein met de naam “Fuente Del Agua de la Acequia” en ik liep vervolgens door naar El Micalet.

Adres
Plaça de la Verge 4
46001 València
Spanje

Plaza de la Virgen Romeins plein

Plaza de la Virgen Valencia

Fuente Del Agua de la Acequia

6. El Micalet (kathedraaltoren)

In het centrum van Valencia, tussen Plaza de la Virgen en Plaza de la Reina, vind je de kathedraaltoren “El Micalet”. Dit is één van de meest geliefde toeristische bezienswaardigheden in Valencia en hij torent overal bovenuit. Via een eeuwenoude wenteltrap, bestaande uit 200 treden, heb je de mogelijkheid om deze 50 meter hoge toren te beklimmen. Eenmaal boven wordt je getrakteerd op een adembenemend uitzicht – letterlijk, want de meeste toeristen komen al puffend en hijgend over de laatste traptrede omhoog. Neem dus gerust een flesje water mee voor onderweg. De toren biedt een 360 graden panorama uitzicht over de stad, inclusief een kijkje op het voetbalstadion van Valencia. De toegangsprijs per persoon is tussen de 1 en de 3 euro. Een must see & do voor als je in Valencia bent!

Adres
Pça. de la Reina, s/n
46001 València
Spanje

Torre del Micalet

El Micalet Valencia

7. Bioparc Valencia (de dierentuin van Valencia)

Ten noorden van het centrum van Valencia ligt een prachtige, ruim opgezette dierentuin met de naam “Bioparc Valencia”. De dieren hebben er ruime verblijven; je kunt er tussen de maki’s lopen, en je kunt er naar gorilla’s staren. Het park is op zo’n manier opgezet dat je ontzettend dicht bij de dieren kunt komen. In plaats van kooien en hekken, gebruikt Bioparc Valencia rivieren, vijvers, beekjes en rotsen om de bezoekers van de dieren te scheiden. De verblijven lijken in elkaar over te lopen. En de thematisering van elk verblijf is prachtig. In de zomermaanden is het wat drukker in het Bioparc, terwijl het er in de wintermaanden redelijk rustig is. Valt jouw bezoek in de zomermaanden maar wil je liever niet de volle drukte in? Dan raad ik je de laatste twee openingsuren van het park aan.

Er valt een hoop te ontdekken in deze dierentuin. En als je even uit wilt rusten kan dat in het Bioparc café / restaurant.

Adres
Av. Pío Baroja 3
46015 València
Spanje

Bioparc Valencia

Stokstaartjes Bioparc Valencia

Merin Bioparc Valencia

Ook interessant in Valencia…

 

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Valencia?

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like